dilluns, 23 d’abril del 2012

Escalada a "El Toro"


 Quan una zona nova d´escalada te tant d´èxit com  ha estat el cas de "El Toro" (Mallorca), també coneguda com "Es Bunker" (en realitat el lloc rep el nom de Refeubeix) amb fàcil accés, soleiet, bones vistes, bon peu de via, rutes per a tots els graus, assegurament generós, etc...   també solen venir els problemes en forma de massificació, renou, brutor...
 En només uns mesos el lloc a esdevengut molt popular, així es que gairabé tota la conmunitat escaladora illenca ja la coneix, no es un secret d´estat. Però també l´amo de la finca, els Agents de Medi Ambient i demes personal s´han assabentat de la nostra presència a la zona.
 L´espai forma part de Xarxa Natura 2000 y es alhora zona ZEPA (zona d´especial protecció de les aus) i zona LIC (lloc d´importància comunitària), per a més inri els penyassegats pròxims a les vies d´escalada son un lloc de gran importància ornitològica, entre d´altres hi nidifica l´àguila peixatera.
 En unes converses recents amb Agents de Medi Ambient varem aclarir que de moment, la nostra activitat a les vies (zona de les dues coves) no molestaria a les aus -molt sensibles a la presència humana-, com hem dit, de moment...
 Es pot deduir d´això que l´escalada allà, com passa a altres bandes, penja de un fil i dependrà en gran mida de nosaltres el que poguem seguir gaudint del lloc, els AMA´s ens varem demanar que facem el mímin de soroll i passar el màxim desapercebuts possible.
 Queda també bastant clar que expandir a altres parets de la zona els equipaments es tirar-nos pedres a la nostra teulada i ens duria a inevitables restriccions o fins hi tot denúncies i prohibicions, ja que la presència dels agents es quasi constant a la zona.
 Així doncs que depen de tots el que hi poguem seguir trepant i disfrutant d´aquest preciós espai.

Adeu!

1 comentari:

  1. Hola:
    Me gustaria escalar en el bunker. Donde se deja el coche para acceder a las vias. Podeia ayudarme.
    Vivalajurada@gmail.com
    Gracias

    ResponElimina