dimarts, 12 de febrer del 2013

Pagar per anar a trepar - Comuna de Bunyola

"Anunci elevació automàtica a definitiu de l´acord provisional d´Ordenança fiscal Reguladora de la taxa per l´execució del Pla d´Usos de Sa Comuna."
Així começava l´anunci nº 24254 del Boib nº 192 de desembre del 2012 de l´Ajuntament de Bunyola, i tot per dir-mos que s´ha de pagar per anar a Sa Comuna. Taxa que depenent de l´activitat, escalada, caminar, bici, etc...serà mes a menys salada.
En definitiva, amb aquest encapsalament s´han quedat ben amples!.

Però el texte segueix...
 

"Article 2n: Constitueix el fet imposable de les taxes regulades en aquesta Ordenança la utilització o realització, a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola, d'alguna o vàries de les activitats descrites a continuació:
a) Accés a l'entorn de Sa Comuna amb vehicle a motor i dret a aparcament.
b) Acampar a la zona acotada de l'àrea recreativa de Sa Comuna.
c) Fer ús del refugi de l'àrea recreativa de Sa Comuna amb dret a llenya i zona de torrada.
d) Realització d'excursions amb ànim de lucre a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola.
e) Organització de proves esportives a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola.
f) Realització d'excursions a cavall a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola.
g) Realització d'activitats didàctiques a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola. Tant aquelles que incorporin un acompanyant de l'Ajuntament de Bunyola, com les que no.
h) L'accés a l'entorn de Sa Comuna per a la realització d'escalada en qualsevol de les seves modalitats.
i) L'accés a l'entorn de Sa Comuna per a la realització de vol lliure, ja sigui en parapent o ultralleuger.
j) La realització d'itineraris organitzats i acompanyats per un guia de l'Ajuntament de Bunyola. Aquest itineraris podran ser a peu, amb bicicleta o a cavall."



Al seguent article ens diu a quines persones van dirigides aquest disbarat o "fet imposable", s´ens nomena "subjectes pasius". Gairebé sona com a un insult i tot...

"Són subjectes passius les persones físiques i jurídiques i les entitats a les quals es refereix l’article 35 de la Llei General Tributària que gaudeixin, utilitzin o aprofitin algun servei o alguna activitat de les descrites a l'article 2n."
 

I ara ve quan el maten, taxes;
 
"Les quotes que s’han de satisfer són les que s’indiquen a continuació en el quadre de tarifes d’aquesta Ordenança:
1. Per a l'accés a l'entorn de Sa Comuna amb vehicle a motor i dret a aparcament: 6,00€/vehicle.
2. Per acampar a la zona acotada de l'àrea recreativa de Sa Comuna: 3,00€/persona.
3. Per a la utilització del refugi de l'àrea recreativa de Sa Comuna amb dret a llenya i zona de torrada: 6,00€/persona 1,00€/persona per a residents a Bunyola
4. Per la realització d'excursions amb ànim de lucre a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola: 5,00€/persona participant.
5. Per l'organització de proves esportives a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola: 1,00€/participant.
6. Per la realització d'excursions a cavall a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola: 20,00€/cavall participant.
7. Per la realització d'activitats didàctiques a l'entorn de Sa Comuna de Bunyola. Tant aquelles que incorporin un acompanyant de
l'Ajuntament de Bunyola, com les que no: 5,00€/persona per a grups de més de 5 persones
0,50€/alumne per a grups d'escolars
8. Per l'accés a l'entorn de Sa Comuna per a la realització d'escalada, en qualsevol de les seves modalitats: 10,00€/ persona.
9. Per l'accés a l'entorn de Sa Comuna per a la realització de vol lliure, ja sigui en parapent o ultralleuger: 10,00€/persona.
10. Per la realització d'itineraris organitzats i acompanyats per un guia de l'Ajuntament de Bunyola:
Itineraris a peu: 10,00€/persona
Itineraris en bicicleta: 10,00€/persona
Itineraris a cavall: 30,00€/persona".

Ara si!. Es veu que ara el virus de cobrar per anar pel mig ha agafat ben fort, tant al nostre Govern com ara a un ent local com l´Ajuntament de Bunyola", esperam qui sigui com un refredat i passi ràpid.
Desde el comité ens sembla com a poc desafortunat i trist. Voler cobrar una taxa abusiva per anar escalar a un lloc equipat, reequipat i desenvolupat per escaladors, amb els diners i temps d´un col.lectiu que sempre paga els plats romputs.
Ah, això si! si ets de Bunyola o pertanys a un club Bunyolí et salves de pagar, si no, qui vulgui pagar 10 euros (+ 6 euros de cotxe) es ben lliure de fer-ho...
 
"hauran de presentar a les oficines municipals la corresponent sol·licitud on s’expressi la utilització o realització de l'activitat que demanen i hauran d’adjuntar: fotocopia del DNI o NIF en vigor del responsable o entitat responsable amb una llista detallada, nom i DNI, dels participants en les activitats."
"El pagament de la taxa es realitzarà per ingrés directe a la recaptació municipal abans d'utilitzar o realitzar les activitats sol·licitades."
 
Fora bromes, tot plegat convida a no anar escalar a Sa Comuna.
Ara mateix la Federació esta ponyint i manté converses amb el consistori. Haurem de esperar.

Vos mantendrem informats...
 
 
 
 




 

18 comentaris:

  1. Ufffff, ver para creer... :(

    ResponElimina
  2. estas que pago algo!!una de dos o no va mas nadie o habra que liarla!

    ResponElimina
  3. Se nos va de las manos amigos. No podemos dejar que nos cobren, ni a los que escalan, ni a los federados ni a los no federados. Ni 50 centimos ni 10 euros. El hecho de pagar ya es una gran paso atrás. Si aceptamos pagar aunque sea algo irrisorio , aceptaremos que el dia de mañana nos lo suban con alguna excusa de mierda. Habria que juntarnos y no dejar todo en manos de la Federacion. Salud!

    ResponElimina
  4. http://www.youtube.com/watch?v=BM7gYIBWGZo

    No crec que ningú de Bunyola estigui d'acord. Be, exceptuant lo des vehicles a motor

    ResponElimina
  5. Y una mierda!!
    No pienso pagar por escalar una pared creada por la madre naturaleza, trepada con las manos con las que he nacido , usando el material que he PAGADO con mi trabajo y esferzo!! No teneis derecho alguno!! La naturaleza es de todos!

    ResponElimina
  6. Quin dret té ningú de cobrar doblers per deixar-te accedir a un lloc que estava molt abans que arribàssin ells? I a demés, un puesto que està exactament igual que com hi era fa 50 anys. Tenc molt clar que és necessari un manteniment de la zona (que no fan), però també tenc molt clar que gran part dels doblers que ingressa l'ajuntament de Bunyola és gràcies a els esportistes i gent en general que li agrada sa natura i van a sa comuna de Bunyola.

    Qui no s'ha aturat cualque pic a un bar de Bunyola a fer un cafè, abans o després de anar a fer una excursió? O abans de pujar sa comuna amb sa bicicleta? O després d'anar a trepar? O amb sa família després de fer una torrada?

    Crec que potser ells pensen que ingressaran doblers, però jo crec que hi perdràn més dels que hi guanyaràn.

    ResponElimina
  7. Que puto asco de gobierno, asco de burocratas y legisladores de pacotilla. A ver si salen de sus putas oficinas y respiran un poco de aire fresco así se les revienten los pulmones infectos cargados nada más y nada menos que de mierda, la misma que abunda en sus cerebros.
    A quien se le ocurre semejantes ideas? Ya que nos permiten el derecho a vivienda digna, trabajo, educación y hasta sanidad por lo menos nos podriais dejar disfrutar de algo como la naturaleza y nuestra pasión por la escalada y demás actividades al aire "libre".
    Ya ni el aire que respiramos se puede calificar de libre, se ve que a más de un hijo de mala madre le ha dado por recalificarlo. Mierda de pais gobernado por eruditos especializados en indignar a los habitantes de este. Que os follen!!!

    ResponElimina
  8. desastre...meam què diuen els equipadors, però seria per anar a desequipar-ho tot, cony de fer negoci...

    ResponElimina
  9. Que demanen als de Lluc com els hi va des de que cobren el l´aparcament... Cadascú és lliure de suïcidar-se com vol. Temps al temps... I a partir d´ara, ja no se m´ha perdut res per Bunyola.

    ResponElimina
  10. De verdad a nadie le molesta tanto como ami? solo leo en todas partes asco de todo menuda mierda de politicos bla bla bla ... no creen que ya es hora de decir basta!? desde cuando a esta gente que no tienen ni nocion del tiempo ni han puesto nada de su parte por hacer alguna ruta tanto de escalada como de senderismo vengan aqui a querer cobrar por algo que toda la vida ha sido libre y en lo cual no pintan nada de nada... yo ya me estoi cansando de verdad y esto va a peor y no hacemos nada de nada por pararlo

    ResponElimina
  11. yo no soy un sujeto pasivo. soy un sujeto activo. luego no me van a cobrar ni por el forro de los kojones. a las barrikadas!!!!!

    ResponElimina
  12. esto es la guerra. guillotina en la plaza publica ya!!!!! hay que exterminar la plaga!!!!

    ResponElimina
  13. Y digo yo, nadie puede hacer llegar al departamento de turismo lo MALO MALO MALO que sería económicamente para la isla, que empecemos a advertir a los extranjeros del sobrecoste que conlleva venir a la isla a disfrutar de la montaña, no ya escalada, que se pensaran que son cuatro gatos, me estoy refiriendo al trecking por ejemplo, todo el año tenemos mucho turismo de personas mayores que vienen a disfrutar del clima templado de las islas, los municipios de Calvià y Andratx son un buen ejemplo.
    Además, tengo entendido que en principio solo te pueden hacer pagar por usar unas instalaciones o pasar de un determinado punto, pero no por el deporte o modalidad que vayas a practicar por tu cuenta...

    ResponElimina
  14. Habría que desequipar las vías, prohibir a los de ese pueblo federarse y hacerles pagar a ellos tasas por salir de su pueblo, por escalar en cualquiet sitio que no sea bunyola, que paguen tb por usar nuestras playas, etc. A ver si les parece bien k les paguen con la misma moneda. Asco de pueblo y asco de gente por permitir a su alcalde tal robo.

    ResponElimina
  15. I si jo surt caminant desde el poble i pujo fins la comuna, no me faran pagar, no? No veig qu a la llista posi cap taxa per anar a caminar de forma individual, no?

    Quin desastre...

    ResponElimina
  16. Es ben necessari que desde la Federació vos poseu ses piles

    ResponElimina
  17. ESTA MISMA TARDE NOS HAN TOMADO DATOS Y NOS HAN DESPACHADO DE CAN CRISTO. NOS HAN PEDIDO SI TENÍAMOS LOS PERMISOS PARA PRACTICAR ESCALADA AHÍ,POR LO VISTO LA COSA DE RECAUDAR VA EN SERIO.A PARTE DE QUE ES ÉPOCA DE NIDIFICACIÓN Y EN NINGUN LUGAR LO INDICA.

    ResponElimina
  18. per aixó s`ha de demanar permís o autorització a espais de natura, ja que ells saben les zones de nidificació. Els escaladors no poden obrir vies allà on lis agradi s'han de seguir uns criteris i per això hi ha uns tècnics encarregats de posar-los. Els penyals, no hem d'oblidar que son ecosistemes, i ara més que mai amb tanta gent aficionada a l'escalada una part d'ells sofreix una pressió molt elevada i impedeix que per exemple l'esparver hi faci els seus nius.

    ResponElimina