dijous, 22 de novembre del 2012

Reequipaments 2011-2012

Hola a tots i totes!

Aquest llistat que presentam a continuació són les vies reequipades per diferents persones amb el material del 2011 i que s´ha duit a terme durant l´any passat i part del vigent.
Les vies com hem dit han estat reequipades per diferents persones de manera desinteresada i posant el seu temps (i taladre). Com ja sabeu el qui ha volgut reequipar una via només ha hagut d´emplenar una fitxa i se li ha donat el material.
En aquestes vies podem trobar-hi algun error (o encert) a l´hora de modificar l´ubicació dels nous seguros, peró recordem, ho han fet persones amb la millor voluntat possible.
El material usat es expansiu tipus "parabolt" 10mm d´acer inoxidable A4-80, reunions de dos "parabolts" cadena i anella.
En el seguent llistat veureu també vies que encara estan en proces de reequipament i algunes que segur que inclourem més endevant. Esperam que en poques semanes la feina quedarà enllestida.
Notareu també que moltes de les vies que s´han reequipant foren propostes per aquesta tasca a una entrada d´aquest blog anomenada "Quines rutes reequiparies".
Començam idò...

-MISIÓN NOCTURNA (Salt de La Bella Dona)
-7c / sense nom (Cala Boquer)
-AIRBUS (Gorg Blau) - afegida extensió 4 xapes -.
-ABERT (Port de Valldemossa)
-PÁNICO (E.B.)
-Reunió del 6a+ del sector plaques (Gorg Blau)
-PETIT POI (Las Perxas)
-S´ESCORPÍ (Gorg Blau)
-SEIS PELAS / 3 llargs (Sa Gubia) - S´han substituit els vells claus i burils per "parabolts". Falta completar el tercer llarg -.
-DECADENCIA CORPORAL / 2 llargs (Sa Gubia) - en procés de reequipament -.
-HUMANOIDE (Fraguel)
-RAGE AGAINST THE MACHINE (S.R.) - en procés de reequipament -.
-BELLEZA OCULTA (E.B.)
-JUNGLE HOP (Fraguel)
-SALPICÓN DE MENISCO (Fraguel)
-VIA Nº1 / 6 llargs (Sa Gubia) - vegeu topo a l´apartat "croquis" -.
-CHUNGUI-CHUNGUEZ / 2 llargs (Sa Gubia)

Recordar de pas, ja que xerram de reequipament, que potser algunes (no te perquè passar)  femelles dels nous expansius s´amollin un poc debut a un efecte en els materials amb carga dinàmica o per canvis de temperatura. Es per això que recomanam sempre dur una clau a la vostre motxilla i emplear-la sempre que vegueu un seguro fluix. 

2 comentaris:

  1. Hola.

    Acab de llegir s'entrada en es vostre blog, i me surt un dubte. En es final recomanes que duguem una clau fixa per si trobam un seguro fluix (que casi tots hem trobat cualcú). Lo que no he fet mai ha estat fixar-me en la mesura d'aquesta clau, i crec que hi ha molta gent com jo. Per tant, m'agradaria saber de quina mesura hauriem de duur aquesta clau, per si cualque dia l'hem de fer servir.

    Salut i gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dadid!.
      La mesura dels expansius tipus "parabolt" son de 17mm per a una clau de colze fixa (que es la que jo normalment empleo). també pots usar una tipus anglesa que et servirà per altres mètriques.
      Amb les claus de colze però passa una cosa, i es que feim molta palanca, cosa que si premen molt fort el seguros els estam sobrecarregant i en cas de l´acer inoxidable no es gaire bo.
      Lo que te recoman amb aquestes claus es que ho facis amb 3 dits de la ma fins que la femella del pern estigui forta (amb això ja basta), lo que fa molta gent de repenjar-se de la clau i premer amb totes les teves forces es totalment innecesari i perillós com he dit pels "parabolts" d´acer inox.
      Esper que t´hagi aclarat alguna cosa.
      Salut i Bon Nadal...

      Elimina