dimecres, 21 de setembre del 2011

"Estiramientos.es", per llevar el rovell...

Hola a totes i tots!
Aquí vos posam uns interessants consells que ens ha enviat una companya nostra i que segur els hi podrem treure un rendiment per a l´escalada:

-Segons darrers estudis, desenvolupar la teva flexibilitat a través d´una rutina d´estiraments poden ajudar a la teva freqüència cardíaca en repòs.
Els investigadors van mesurar la freqüència cardíaca i la seva variabilitat en un grup de 10 homes entre 20 i 30 anys, la seva flexibilitat era escasa abans, durant i després de realitzar 3 estiraments de 30 segons en tronc i isquiotibials.
Aquets tipus d´estiraments, realitzats d´una manera suau i d´una curta durada, van modificar de manera significativa el rendiment del cor, tant inmediatament com als 30 minuts d´haver acabat la sessió d´estiraments, havent una disminució de la freqüéncia cardíaca del indivius.



Com s´ha d´estirar?

Els estiraments, milloren la flexibilitat?.
Quins beneficis es deriven d´estirar després d´entrenar?.
Sobre-estirar el muscul pot ser tan perjudicial com no estirar-ho. Ja que l´increment de laxitut pot incrementar la posibilitat de lesions a nivell de lligaments; incrementa el risc de separació de l´articulació i la dislocació. L´èxit està en la regularitat i en la moderació. L´objectiu es reduir la tensió muscular i amb això la de les articulacions i tendons, sense perseguir la flexibilitat extrema, que pot perjudicar més que beneficiar.
S´hauria d´estirar amb conciència despres de cada entrenament (o sessió d´escalada) i abans s´aconsella els estiraments suaus i breus, realitzar exercicis de mobilització de turmells, genolls i malucs.
Estirar ha de ser una rutina diaria de qualsevol entrenament (o dia d´escalada), doncs elimina les tensions del cos i fins hi tot de la ment.
Fent un mínim d´estiraments cada dia eliminam la tensió muscular dels grup carregats per l´entrenament, recuperam gran part de la longitud inicial del múscul, facilitam el seu drenatge, estimulam una major circulació sanguínea i amb tot això facilitam una major assimilació del treball realitzat.

Font: Cati Marqués

I aquí vos deixam aquest enllaç d´una pàgina d´estiraments.
Aquets estan agrupats per esports, per grups musculars, etc.
No son per ventura els més complets i n´hi ha molts més, peró la pàgina està prou be per pegar-hi una ullada.

                          http://www.estiramientos.es/index.php?filt=escalada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada